Säkerhet

Din data är säker när du använder Livechat. Alla anslutningar till LiveChat är krypterade. Det spelar ingen roll om det är en handläggare som loggar in eller om det är en besökare som startar en chatt, all data är alltid säker.

Kryptering

Alla anslutningar till LiveChat är krypterade med 256bit SSL protokoll, både för handläggare som använder applikationerna och för besökare som använder chatten på din webbsida.

Maskning av kreditkort

Om du inte vill hantera betalningsinformation i LiveChat så kan du blockera kreditkortsuppgifter från att visas i applikationen.

LiveChat identifierar när en kund skriver sitt kreditkortsnummer och maskerar det om du vill. Endast de sista sifforna kommer visas för att kunna identifiera exempelvis en redan gjord betalning.

När maskning är aktiverad så döljs även kreditkortsnumren från chattarkiven.

Begränsa åtkomst

För att säkerställa att dina handläggare endast loggar på systemet via betrodda datorer så kan du begränsa åtkomsten till LiveChat till de ip-adresser som du önskar. Det kommer garantera att dina handläggare endast kan använda systemet från de platser som du önskar.

Att begränsa åtkomsten innebär även att du hindrar externa från att logga på LiveChat även om du har rätt användarnamn och lösenord.

Google konton

Du kan öka säkerheten i LiveChat genom att använda Google konton när dina handläggare loggar in. När handläggare loggar in med ett Google konto så innebär det att de inte längre behöver komma ihåg ytterligare ett lösenord.

2-stegsverifiering

När du använder Google konton för att logga in så kan du även använda Googles funktioner för 2-stegsverifiering för att utöka säkerheten ytterligare.

När 2-stegsverifiering är aktiverad så måste dina handläggare ange ytterligare en kod som skickas av Google för att kunna logga in med sitt användarnamn och lösenord.

Genom att göra inloggning via Google tvingande så säkerställer du att inga obehöriga loggar in i LiveChat.

Europeiska datacenters

Företag i Europa kan välja att lagra sin data inom EU:s gränser. Det innebär att all data är skyddad av dataskyddslagen samt personuppgiftslagen.

Tack vare två datacenter i Tyskland och Nederländerna så har vi dubblerat skydd för får lagring i Europa. Detta innebär att vi kan erbjuda våra Europeiska kunder en maximal trygghet.

Fler funktioner

Starta en gratis testperiod!

5 minuter för att komma igång, testa licensnivån Team under 14 dagar, ingen betalningsinfo behövs